Nadat je server is opgeleverd wil je natuurlijk je eigen mappen en plugins erop hebben. Dit kun je via ftp uploaden. Ik behandel hier de ftp via Filezilla en niet de online file manager omdat je daar vast zit aan een 2MB upload limiet.

Om te beginnen moet je Filezilla downloaden. (Of een andere FTP client) Dit kun je vinden op:

http://filezilla-project.org/

Nadat je deze hebt geïnstalleerd hebt ga je naar het controle paneel en klik je aan de linker kant naar het kopje "Files" en klik hier "FTP File Access" Hier vind je de gegevens die je nodig hebt om in te loggen op ftp.

Start Filezilla op en typ bovenaan bij "Host" je ip in. Typ hierna daarnaast bij "Gebruikersnaam" je gebruikersnaam.
Dit is je gebruikersnaam met een . en een getal erachter. En daarnaast je wachtwoord. Dit is hetzelfde wachtwoord wat je gebruikt om in te loggen op Multicraft. De poort kan standaard blijven/niks invullen. Als je het toch wilt is dit 21.

Nu je ingelogd bent zie je links alle bestanden op je pc en zie je rechts je server. Nu kun je heel gemakelijk bestanden van en naar je server slepen.

Mochten er toch nog vragen zijn stuur dan even een ticket.