Hoe maak ik efficiënt gebruik van een whitelist?

Een whitelist kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om de server op te bouwen, waar je geen andere mensen bij kunt gebruiken, of om de server te beveiligingen tegen ongewenste personen. Hier wordt uitgelegd hoe je gebruik maakt van de whitelist.

Stappenplan om een whitelist doorlopend aan te zetten:
(Whitelist blijft aan, ook na een server herstart)

1. Log in op multicraft (indien u dit niet al bent).
2. Ga naar ''Files'' in het menu links, en klik vervolgens op ''Config Files''.
3. Zoek naar het bestand ''Server Config'' en klik daarop.
4. Zoek nu het kopje ''Whitelist'', en klik op het dropdown menu. Selecteer ''Enabled''.'
5. Scroll helemaal naar beneden en sla de pagina op.
6. Herstart je server. De whitelist staat nu aan.

Stappenplan om een whitelist tijdelijk aan te zetten:
(Whitelist staat aan maar gaat automatisch weer uit na een server herstart)

1. Log in op multicraft (indien u dit niet al bent).
2. Klik op ''Console'' in het menu links.
3. Typ in de console: whitelist on
4. De whitelist staat nu aan.

Hoe zet ik iemand op de whitelist?

1. Log in op multicraft (indien u dit niet al bent).
2. Klik op ''Console'' in het menu links.
3. Typ in de console: whitelist add <hier de spelernaam>
4. De persoon staat nu op de whitelist.

Hoe haal ik iemand van de whitelist af?

1. Log in op mutlicraft (indien u dit niet al bent).
2. Klik op ''Console'' in het menu links.
3. Typ in de console: whitelist remove <hier de spelernaam>
4. De persoon staat nu niet meer op de whitelist.

ProTip: Als je OP bent of voor de geavanceerde users de permission 'bukkit.command.whitelist' hebt kun je in de server zelf ook de whitelist beheren, dit kun je doen door de bovengenoemde commandos in de chat uit te voeren met een '/' ervoor.