Soms is het handig om aan je Teamspeak server extra kanalen toe te voegen, om het voor je gasten overzichtelijk te houden waar ze over wat kunnen praten.
Je maakt als volgt een kanaal aan:

Stap 1: Log in op je teamspeak server.
Stap 2: Ga ergens naar een vrije plek, en klik met je rechtermuisknop.
Stap 3: Selecteer: ''Create Channel''.
Stap 4: Voer een naam (verplicht), wachtwoord (optioneel) of beschrijving (optioneel) in.
Stap 5: Selecteer of het kanaal er voor temporary (blijft er tot je het verlaat), semi-permanent (tot je uitlogt) of permanent (zal er altijd blijven).
Stap 6: Klik op ''OK'' en het kanaal is aangemaakt.