.htaccess forceer HTTPS verkeer

Browsers benaderen website standaard via HTTP. HTTP verkeer is niet versleuteld. Als uw website over een SSL certificaat beschikt dan kun u uw website op HTTPS in stellen.

Om er voor te zorgen dat uw website alleen via HTTPS / SSL te benaderen is kunt u het via een .htaccess file forceren (mod_rewrite). Voeg daardoor deze regels toe aan uw .htaccess bestand.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Let op: Als u alreeds de text "RewriteEngine On" in uw htaccess file heeft staan dan hoeft u deze niet nogmaals in uw bestand te zetten, dit voorkomt serverfouten.